JAU TURIME VALSTYBĖS KOMPENSUOJAMOS IR MOKAMOS GRIPO VAKCINOS

syringe, vaccine, medical

UAB Ignalinos sveikatos centre pradedamas skiepijimas saugia ir efektyvia keturvalente vakcina „Influvac Tetra“ skirta 2024-2025 metų gripo sezonui. Vakcina skirta suaugusiesiems ir vaikams nuo 6 mėn.

Nemokamai nuo gripo skiepijami:

  • 65 metų ir vyresni žmonės;
  • bet kurio amžiaus sergantieji lėtinėmis ligomis (onkologinėmis, širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ir kt.);
  • nėščios moterys;
  • žmonės gyvenantieji socialinės globos ir slaugos įstaigose;
  • medicinos darbuotojai, kuriems tikimybė užsikrėsti gripu ypač padidėja bendraujant su sergančiais žmonėmis;
  • 2–7 metų (imtinai) vaikai.

UAB Ignalinos sveikatos centro pacientams mokamos gripo vakcinos kaina – 14,00 eurų. Neprisirašiusiems prie mūsų gydymo įstaigos pacientams, kaip ir privalomuoju sveikatos draudimu nedraustiems asmenims,  gripo vakcinos kaina – 18,00 eurų. 

Skiepai nuo sezoninio gripo apsaugo nuo sunkios ligos formos, galimų komplikacijų, lėtinių ligų paūmėjimo arba net mirties. Pasiskiepijus nuo gripo imunitetas susiformuoja per 2–3 savaites, o apsauga išlieka visą sezoną.

7 faktai apie gripo vakciną

Nuo rugsėjo 16 dienos bus galimybė vieno vizito metu pasiskiepyti nuo gripo ir COVID-19.
Šiuo metu nuo COVID-19 bus skiepijama  Comirnaty JN.1 vakcinomis, skirtomis vaikams nuo 5 iki 11 metų ir asmenims nuo 12 metų ir vyresniems.

Užsiregistruoti skiepams galima tel. +370 386 70181, kreipiantis į registratūrą ar savo šeimos gydytoją, arba internetu per išankstinę pacientų registraciją https://ipr.esveikata.lt/ (pasirenkant Bendroji slauga – Slaugos procedūrų atlikimas, skiepijimas).

Linkime būti sveikiems!